E-mesečnik Družinskega centra mir

Nevihta

Oktober 2014

Kako se sprijaznimo z bolečimi čutenji

V knjigi Umirjanje čustvene nevihte (Calming the Emotional Storm) nam avtorica Sheri van Dijk poskuša približati načine zdravega soočanja z bolečimi čutenji.

Doživljanje bolečih čutenj je lahko boleče. Zanje se lahko ali ne zmenimo ali jih spregledamo. V najslabšem primeru, ki lahko vodi v dolgoročno škodo, poskušamo čutenja utišati s kozarcem vina ali tremi ali čim drugim. Sami sebe osamimo. Režemo se, se žgemo ali se samopoškodujemo na kakšen drugačen način. Obrnemo se k čemurkoli, kar nas odvrne od bolečine. »Ljudje naredimo vse kar lahko, da bi zmanjšali svoje trpljenje in se izognili čustveni ali fizični bolečini. Težko je sprejeti bolečino in ne poskusiti bojevati se«, pravi Sheri van Dijk. Več …

 

Vabimo vas:

  • Podporna skupina za starše samohranilce in razvezane ima srečanja vsak 1. in 3. torek v mesecu od 18.00 do 20.00.
  • S srečanji sta začeli obe zakonski skupini. Varstvo za otroke bo v letošnjem letu organizirano tudi za drugo zakonsko skupino. Vključite se lahko še v drugo skupino.
  • Terapevtska skupina mir že ima svoja redna srečanja. V skupino se lahko vključite tudi med letom. Priprava na vstop v skupino traja en mesec.
  • 24. januarja 2015 se bo začel seminar Pot v srce v organizaciji Zavoda Iskreni.net. Seminar obsega 6 srečanj ob sobotah (od 15h do 19h). Termini: 24. januar, 31. januar, 14. februar, 28. februar, 14. marec, 28. marec. Cena seminarja znaša 110 eur (ob prijavi obeh zakoncev cena na osebo znaša 90 eur).
  • Urejamo knjižnico s strokovno in poljudno literaturo, ki si jo boste lahko tudi izposodili. Pišite nam (zadeva elektronskega sporočila: Knjige), če bi nam želeli podariti knjige. Zbiramo literaturo avtorjev: Sanja Rozman, Andrej Perko, Peter Topić, Alenka Rebula, Christian Gostečnik, Anselm Grün, Katarina Kompan Erzar in drugi.
  • Sodelujemo tudi v pripravi na zakon v Mariboru in v E-pripravi na zakon Zavoda Iskreni.net.
  • Od 5. do 19. oktobra 2014 v Rimu poteka sinoda o družini. Spremljajmo jo, papež Frančišek si upa odpirati tudi boleča vprašanja, o katerih morda najraje ne bi govorili. Že takoj je udeležencem sinode sporočil, da »je jasen govor osnovni pogoj sinode. Naj ne rečejo: ‘Tega ne morem reči, ker bodo o meni slabo mislili.’ Svobodno govorite o vsem, kar mislite. Po zadnjem konzistoriju (zborovanje kardinalov pod predsedstvom papeža) o družini v februarju, je eden od kardinalov zapisal: ‘Kakšna škoda! Nekateri kardinali si niso upali povedati nekaterih stvari iz spoštovanja do papeža, ker so mislili da najverjetneje razmišlja drugače.’ To ni v redu.«
  • Za duhovno poglobitev priporočamo duhovne vaje v tihoti.
  • Več o naših programih lahko preberete na naši spletni strani.

Na Facebook strani Družinskega centra mir redno objavljamo spodbude in koristne povezave, namenjen osebnostni rasti, razvoju odnosov in seveda obveščanju. Oglejmo si:

Družinski center mir sodeluje in pripravlja odgovore na vprašanja o odnosih, starševstvu, vzgoji za spletno stran Ringaraja.net.

Sodelavci Družinskega centra mir smo posodobili svojo predstavitev.

Priporočamo udeležbo v programih, ki jih pripravlja Družina in življenje ter Zavod iskreni.net. Negujmo odnose, ne čakajmo, da se odtujimo drug od drugega v vrtincu vsakdanjika.

Priporočamo se za donacije in vam bomo hvaležni za vsak, tudi manjši dar, ki nam ga boste namenili. Tako bomo lahko še naprej pomagali družinam, parom in posameznikom v stiski. Za donacije nam sporočite.

Namenite nam lahko del dohodnine. Pripravili smo obrazec Zahteva za namenitev dohodnine.

Tagged on:
Call Now Button