E-mesečnik, februar 2015

snowpathFebruar 2015

V četrtek, 12. 1. 2015 sta bila gosta prvega prazničnega večera v Družinskem centru mir Vilma in Dani Siter. Obogatila sta nas s premnogimi spoznanji svojega 36 let starega zakonskega odnosa.

Eden od predstavljenih poudarkov je bila medsebojna edinost. Katera pot je torej prava? Edinost ne pomeni, da jaz postanem ti ali ti jaz, ampak da si pripadava, in ostaneva jaz in ti. Ni nama vseeno kako se drugi počuti. Kadar ni edinosti, tudi sreče ni. Prepiru lahko sledi hladnost ali grobo izrečene besede, a vse kar naju oddalji, naju odtujuje in takrat nisva srečna.

Odtujenost se priplazi zelo zahrbtno. Je naravni potek vsakega odnosa, če se zavestno ne dela na odnosu, zato je dobro te stvari ozaveščati.

Preberimo celoten povzetek predavanja. Morda oz. skoraj zagotovo nam bo prišel prav v našem življenju.

Več o predavanju …

mag. s. Polonca Majcenovič, zakonska in družinska terapevtka

Vabimo vas:

  • V četrtek, 19. 2. 2015 ob 18.00 bo drugi večer v okviru praznovanja 10 letnice Družinskega centra mir. Z nami bo Aleksander Zadel. Predaval bo o tem kako naj motiviramo otroka. Vhod v dvorano je na Strossmayerjevi 17. Prosimo vas, da pridete pravočasno, ker bomo začeli točno ob 18.00. Tokrat  zaradi velike udeležbe na prvem večeru in zaradi lažje organizacije dogodka zbiramo prijave: spletna prijava;e-pošta ali telefon 02/23 45 800.
  • V mesecu marcu pripravljamo ob ponedeljkih Večere za starše. Vabljeni starši, ki se srečujete z vzgojnimi izzivi in želite svoje starševstvo živeti bolj kakovostno. Prijave zbiramo do 25. 2. 2015.

Hvala vsem, ki ste nam namenili del svoje dohodnine.

Tagged on:
Call Now Button