Delna vzpostavitev rednega dela zaradi spremembe ukrepov glede covid-a 19

30. aprila 2020 so na NIJZ potrdili, da so možna individualna psihoterapevtska srečanja v živo. Za skupinska srečanja to ne velja.

Ali je dovoljeno izvajanje raznih oblik psihološke pomoči? Odlok dopušča izvajanje drugih nujnih storitev za zagotavljanje javne varnosti in zdravje, kar vključuje tudi izvajanje psihološke pomoči. Psihološka pomoč je namreč nujno potrebna za zdravje posameznikov. Predlagamo pa, da se pri izvajanju pomoči uporabi telekomunikacijska sredstva, saj je namen Odloka zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19, kar pa lahko dosežemo le z omejevanjem stikov.

Pri obisku v našem centru bomo skupaj upoštevali navodila za preprečevanje okužbe. Vzdrževali bomo razdaljo 1,5m, nosili maske, redno zračili prostore in skrbeli za razkuževanje. Žal vas v primeru, da pridete brez maske, ne bomo mogle sprejeti na razgovor. V času ukrepov seveda opuščamo rokovanje v pozdrav ali slovo. Na pogovor pridete samo, če ste zdravi. kar pomeni da nimate simptomov okužbe dihal, kašljate in nimate povišane telesne temperature. Pred vhodnimi vrati se ne zadržujemo. Če ni odprla vrat vaša terapevtka, ji recite, koga iščete in počakajte, da pride po vas. Terapevtke bomo poskrbele, da bo v čakalnici le ena oseba. Drugi boste počakali zunaj. Zelo lepo prosimo, da prihajate na pogovore res največ pet minut prej, kot smo tudi sicer dogovorjeni.

Naši klienti nas že lahko kontaktirate za razgovore od 4. maja 2020 naprej, oz. vas bomo sodelavke poklicale in se dogovorile za nadaljevanje terapevtskih in strokovnih procesov.

Veseli nas, da lahko nadaljujemo z delom, z veliko pozornostjo za skrb zdravje sodelavk in obiskovalcev našega Družinskega centra mir.

S spoštovanjem,

s. Polonca Majcenovič, direktorica

Maribor, 1. maj 2020

Tagged on:
Call Now Button