Aktualno

Od 5. julija 2021 v Družinskem centru mir ni obvezno nošenje maska, kadar
terapevtka in klient izpolnjujeta pogoje PCT.

Razlaga PCT (ODLOK o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in
storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (neuradno prečiščeno besedilo št.
1):

3. člen

(1) Ne glede na 1. člen tega odloka prepoved ponujanja in prodajanja

blaga in storitev potrošnikom ne velja tudi za:

4.      nezdravstvene svetovalne in terapevtske storitve,

(2) Ponujanje in prodajanje blaga in storitev iz prejšnjega odstavka potrošnikom je dovoljeno le pod pogojem, da zaposleni, ki izvajajo ponujanje
in prodajanje blaga in storitev iz prejšnjega odstavka, enkrat tedensko izvedejo testiranje na virus SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi (v nadaljnjem besedilu: test HAG) ali z metodo verižne reakcije s polimerazo (v nadaljnjem besedilu: test PCR), pri čemer lahko ponujanje in prodajanje blaga in storitev iz prejšnjega odstavka opravljajo le zaposleni, ki imajo negativni rezultat testa.

(3) Osebam testiranja ni treba opraviti, če imajo:
1.      dokazilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazujejo, da je od
prejema:
–  drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni, cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology najmanj 14 dni, cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni, –  prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca ali cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca preteklo najmanj 21 dni,
–  odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag preteklo najmanj 14 dni;
2.      dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni, razen, če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev;
3.      potrdilo zdravnika, da so prebolele COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev, ali
4.      dokazila iz 2. in prejšnje točke tega odstavka in so se v obdobju, ki ni daljše od osmih mesecev od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov, cepile z enim od cepiv iz 1. točke tega odstavka, pri čemer v primeru cepiv iz prve in druge alineje 1. točke tega odstavka zadostuje en odmerek. Zaščita se vzpostavi z dnem cepljenja.

Vsaka terapevtka se o načinu izvajanja ukrepov dogovori s svojimi klienti.

Veljajo pa vsi zaščitni ukrepi:

– Razkužite si roke.

– Masko, če nimate pogojev PCT, nadenete pred vstopom v center. Masko namestite pravilno, kar pomeni, da mora pokrivati nos.

– Varnostna razdalja med vami in terapevtko je najmanj 1 meter.

– Ne rokujemo se.

– Na pogovor sprejmemo samo osebe brez simptomov okužbe dihal, kašljanja in povišane telesne temperature.

Zelo lepo prosimo, da prihajate na pogovore največ pet minut prej, kot smo dogovorjeni tudi sicer. Prosimo tudi, da ne prihajate nenapovedano. Hvala, ker upoštevate navodila.

sodelavke Družinskega centra mir

O našem delu

Kot zakonski par, ki se je znašel v krizi partnerskih odnosov, sva zelo navdušena nad terapevtskimi sestanki s katerimi prideva do novih spoznanj. Ti novi pogledi nama omogočajo bolj kvalitetno in harmonično vsakdanje življenje. Po vsakokratnih sestankih odhajava bogatejša v razumevanjunajinega odnosa. Hvaležna sva za to pomoč in jo z  veseljem sprejemava.
Potrebuješ MIR. Čeprav ne more nihče namesto tebe opraviti trdega dela, napreduješ z majhnimi koraki, pa od tu dalje veš, da gredo tvoja prizadevanja v pravo smer in nikoli več nazaj.
Call Now Button