Odmevi klientov po terapevtskem procesu – Monika Vuk

2024
S pomočjo terapije sem spoznala predvsem sebe. Niso drugi krivi, da je življenja krivulja, s katero se nisem znala soočiti. S pomočjo terapevtke veliko bolje razumem smisel življenja in zelo sem hvaležna za podporo. Hvala za vse.
Terapija mi je bila prostor, kjer sem se soočila s težkimi kamni, ki so me težili in pri katerih je pogovor s terapevtko deloval kot voda, ki je te kamne dvignila, naredila lažje. Dobila sem prostor za pogovor z osebo, ki je za to usposobljena in, ki zmore videti drugače, kot bi me v pogovoru videli družina/prijatelji. Zato je bila odločitev za terapijo tukaj odlična. Hvala.
Srečanja so mi bila v pomoč pri pogovorih s partnerjem in otroci. Dobila sem drugačen pogled, kako pristopiti do partnerja, ga poslušati in poskušati razumeti. Upam, da nama bo v pomoč tudi sedaj, ko končujeva srečanja, da se bova znala bolje soočati z vsakodnevnimi težavami in jih poskušala sproti reševat s pogovori.
Terapija je pomagala vzpostaviti odnos in komunikacijo z ženo, pa tudi spoznati, kaj je v odnosu narobe in pomanjkljivo pa se v vsakdanjem življenju morda ne zavedaš. Upam, da je bila dober temelj za nadaljevati odnos.
Sva ena izmed mnogih parov in ena redkih, ki sta težavam stopila nasproti. Oba sva mnenja, da je bila to ena izmed najboljših odločitev v najini zvezi. Sva namreč privlekla na plan vse najine težave, stiske, nepojasnjene občutke, kar je sprva bilo zelo težko in sva si nadela težke nahrbtnike, ki sva jih skozi razprave uspešno praznila. Terapijo zaključujeva srečna, pomirjena, polna novega zanosa. Za vse to bi se rada iskreno zahvalila najini terapevtki, saj bi brez nje še vedno tavala v temi s prepolnimi nahrbtniki.
S terapijo sem bila zelo zadovoljna, saj sem ogromno pridobila predvsem na samozavesti. Naučila sem se pokazati čustva, ki so bila skozi tempo življenja zatrta, saj za tista čustva, ki so zelo pomembna, ni bilo časa. Tako sem zrasla tudi čustveno, ta čustva pa prenašam na ljudi okoli sebe in na svoje bližnje. Govorim o pozitivnih čustvih, kot so brezskrbnost, veselje in čustveni mir. Z vsem tem čutim tudi notranje zadovoljstvo in sem ponosna na vse, kar mi je uspelo. Uspelo mi je tudi vzgojiti dve zelo različni hčerki v spoštljivi, samostojni in odgovorni odrasli osebi. Sama pa sem zaradi tega ponosna mama, z več miru in z brezskrbnostjo. Naredim, kar v danem trenutku želim zase, za svoje zadoščenje. Uspevam.
Terapija mi je definitivno prinesla mentalni mir. Naučila sem se delovati, odreagirati v stresnih situacijah in ostati mirna. Zavedam se, da ni vedno treba takoj odreagirati ter da ni vse črno – belo. Naučila sem se poslušati in slišati ljudi, jih razumeti in nanje ter sebe gledati iz perspektive empatije. Dejansko sem postala boljša oseba zase in bližnje ter okolico.
Terapije so mi pomagale predvsem pri soočanju s svojo preteklostjo, ki me je zelo zaznamovala. Soočanje s svojimi ranami zapuščenosti, nevrednosti, prezrtosti je sicer zelo bolelo, bilo pa je tudi zelo odrešujoče. Hvaležna sem, da sem se s pomočjo terapevtke bila pripravljena soočati in delati na sebi. Tako sem postala psihološko močna in ni me več strah, da česa ne bom zmogla. Program bi priporočala vsem, ki ste pripravljeni nekaj narediti zase in za svojo prihodnost.
2023
Za terapije sem zelo hvaležna, saj sem s pomočjo terapevtke ponovno našla stik s seboj. Prav tako mi je z njeno pomočjo uspelo ublažiti tesnobne občutke, strahove in razjasniti pogled na prihodnost. Izboljšala sem odnose z možem, ugotovila svoje želje, sprijaznila sem se z nastalo življenjsko situacijo in začela sem pozitivno gledati na ponujene rešitve.
Hvala za vso pomoč in podporo, za vaš posluh in razumevanje. Opomogla sem si in odprla povsem nova vrata v svet. Sem se razbremenila in dobila občutek upanja. Hvala za vse.
Hvala za svetovanje in pomoč. Na Vas sem se obrnila zaradi velike stiske na delovnem mestu, ki je razžirala mojo ustvarjalnost, vero vase in zaupanje v svoje znanje in sposobnosti. S svojo mirnostjo in pravimi vprašanji, ste mi omogočili, da sem se izpovedala, se zavedla svojih šibkosti in postavila nove temelje za osebno rast. Zahvaljujoč pogovorom z Vami sem novo šolsko leto začela sproščeno in optimistično. Zavedam se, da lahko kontroliram svoje odzive in spreminjam sebe, na okolico pa ne morem imeti vpliva, če ta ni pripravljena sodelovati oz. se spreminjati. Upam, do bo občutek miru ostal z mano in da bom v bodoče znala ohraniti umirjeno komunikacijo in se izogniti preuranjenim, takojšnjim odzivom pod vplivom čustev. Vem, da me čaka še veliko dela, zato se bom zagotovo še vrnila po pomoč in posvet.
Iz srca hvala!
Terapija mi je pomagala tako, da sem se začela osredotočati na sebe in na svoje občutke. Naučila sem se, da lahko tudi sama kdaj kaj storim drugače, da lahko v pogovorih izrazim svoja čustva ne glede na vse in še to, da lahko svoje občutke povem na lepši način, da me lahko drugi razumejo.
Terapije so mi predstavljale pogovor, kjer sem lahko zbistrila svoje misli in jih tako skupaj z občutki boljše pričela razumevati. Terapevtka mi je nudila drugačen pogled in razumevanje situacij ter mi je pomagala priti do boljšega sprejemanja sebe in drugih.
Ko sem začela obiskovati srečanja na DC Mir se pravzaprav nisem zavedala, kaj vse bom o sebi odkrila v vsem tem času 12 terapij. Vsako srečanje sem komaj čakala, saj sem vedela, da sem korak več k temu, da začnem gledati nase drugače, da se pričnem imeti rada in postaviti sebe in svoja čustva na prvo mesto. S pomočjo terapevtke Monike sem vse to ozaveščala, tudi stvari oz. dogodke, na katere sem že popolnoma pozabila in se tako pričela zavedati stvari, ki so vplivale name in me naredile takšno kot sem. Vem, da bo potrebnega še veliko dela, saj sem prejela ogromno napotkov kaj in kako, vsekakor pa želim ostati še naprej v kontaktu s terapevtko Moniko in z občasnimi srečanji pogledati ali grem uspešno naprej.
Vsekakor priporočam obisk DC Mir vsakemu, ki v sebi čuti kakršenkoli nemir oz. ve, da mora nekaj spremeniti, pa se tega ne zna lotiti sam.
Kot morda tudi številni drugi pari pred nama, sva tudi midva s terapijami pričela z dvomi, nesigurnostjo ali na bo ta proces 12-ih srečanj lahko pomagal. Vedela sva le, da se želiva izboljšati, zbližati in izboljšati konstruktivno komunikacijo, česar sama brez dodatne pomoči v tistem trenutku nisva bila zmožna. Sedaj, ob zaključku vseh srečanj, sva zelo vesela, da sva vztrajala in bi to izkušnjo priporočala vsakemu paru. Na ta srečanja se bova z nasmehom na obrazu spominjala še mnogo let, hkrati pa bi se še posebej rada zahvalila najini terapevtki Moniki, ki nama je prisluhnila in nama dala tako lepo popotnico za naprej.
Že sama odločitev za obisk terapije je bila težka, kaj šele sam proces. Terapija nama je omogočila, da sva se začela umirjeno pogovarjati, da sva bila pripravljena drug drugega slišati, da sva začela bolj razmišljati o čustvih drugega … Še bi lahko naštevala, ampak sedaj si samo želiva, da nama uspe to vzdrževati skozi celotno najino zgodbo.
Hvala za vso podporo, hvala iz srca.
Terapija mi je dala veliko pozitivnih stvari. Lepši pogled na življenje, ljubezen, ostale stvari.
Lahko sem veliko iskrenih pogovorov dal skozi, za kar sem terapevtki zelo hvaležen, da mi je nudila vso pomoč.
Hvala vam za vso pomoč.
 “Včasih svoje strahove, bolečine in skrivnosti držimo v sebi, saj ne zaupamo drugim ali pa se počutimo nerazumljene in zavrnjene. V pogovoru s terapevtom pa lahko odpreš zaprte predale v sebi in počistiš prah in umazanijo. Po tem je lažje, počutiš se bolje in lažje greš spet v nov dan.”
Na terapiji sva dobila pogled na najin odnos z drugega zornega kota. Prvič sva se spraševala in pogovarjala o občutku varnosti v odnosu, ozaveščala sva, kaj pomeni izhajati iz sebe in izražati svoje občutke. Ker sva na začetku starševstva, nama je v pomanjkanju časa tista, samo za naju, “ura na teden” ogromno pomenila.
Zelo sem zadovoljna in mi je dosti pomenilo, da sem hodila na terapijo. Bila sem v veliki stiski. Veliko stvari sem dobila.
     Terapija nama je prinesla mnogo lepih in dobrih trenutkov. V pogovoru s terapevtko sva ugotovila, da se morava v zvezi veliko pogovarjati, poslušati drug drugega in graditi odnos na razumevanju. Sprejemala in poslušala sva drug drugega od otroštva dalje do najinih odnosov, kateri so naju pripeljali do sem, kjer sva sedaj. Začela sva se poslušati, drug drugega spoštovati in upoštevati ter načrtovati skupno prihodnost. Sedaj lahko normalno komunicirava. Hvala za vse trenutke, ki smo jih preživeli skupaj.
2022
Na terapijo sem prišla v zares hudi stiski. Tekom srečanj so mi postale stvari jasnejše in bolj “vidne.” S pomočjo čudovite terapevtke lahko pogledam v svet z drugačne plati in z upanjem, da se da tudi drugače. Hvala za posluh in pogovore.
Danes vem, da nisem sama (oz. se sama soočam s stiskami), ker obstajajo ljudje, ki ti pomagajo gledati v svet z lepše plati.
Terapija mi je dala moč za boljše soočanje z vsakodnevnimi izzivi. Povrnila mi je zaupanje vase in naučila radovednosti do mojih čustev.
V procesu terapije mi je ogromno pomenilo, da sem lahko izrazila svoje strahove, dileme. S terapevtko sva se uspeli povezati, tako da sem se na terapijah počutila varno, sprejeto, slišano. Glede na to, v kakšni čustveni stiski sem bila pred obravnavo, je moje počutje sedaj veliko bolje. Bom vsekakor, če bom rabila, se vrnila, ker je program resnično kvaliteten.
Oba s partnerjem sva zelo vesela, da sva se odločila za zakonsko terapijo, ki bi jo priporočila tudi drugim parom, ki se znajdejo v podobnih situacijah, kot sva se sama. Dobila sva občutek opore in razumevanja ter se naučila sočutja do samega sebe in svojega bližnjega. Kljub težkim situacijam, ki sva jih v življenju prestala in jih prestajava, sva zgradila upanje in dobila moč, da jih lahko skupaj uspešno prebrodiva ob tem pa ne izgubiva sebe ali drug drugega. Hvala vam.
Srečanja so mi veliko pomenila. Včasih sem več jokala, manj govorila. Sem bila sproščena. Hvala Moniki od srca, ker me je poslušala in razumela.
Hvala za zaupanje, podporo in varnost.
Prvič smo se spoznali kot družina, hvaležni smo za neverjetno izkušnjo. Pričeli smo verjeti vase in v čudeže.
Naša družina je ponovno oživela.
Zagotovo so mi terapije pomagale pri odpiranju ran in bolečin. Sedaj sem močnejša in mirnejša. Ne morem reči da me še kdaj kaj ne spravi iz tira, ampak veliko manj kot prej.
Zagotovo še nisem na takšni stopnji vibracij, kot bi si želela. Še bom morala delati na sebi.
Odnos z možem je tudi bolj umirjen. Se še kdaj skregava, ampak manj pogosto. Se trudim za boljšo energijo med nama.
Na koncu se vam še enkrat zahvaljujem za vse.
2021
Terapija mi je odprla nov pogled na zakonsko zvezo, na moja čustva in na partnerjeva čustva. Dala mi je moč in upanja za naprej. Včasih se je težko spopadati s svojimi čustvi in je zelo lepo, če jih lahko komu razkriješ in te razume. Hvala za vse.
“Hvala za zelo poučne sestanke in pogovore. S seboj bom odnesel polno nekih novih nasvetov za delovanje v zvezi. Hvala.”
Call Now Button