Odmevi po terapevtskem procesu: mag. Anja Mesarič

2022

Misel, da bi poiskala pomoč, mi leta ni dala miru. In danes sem hvaležna, da sem vstopila v terapevtski proces. Nobenih čarobnih paličic ni bilo, le vprašanja in odgovori. Ko imaš pred sabo terapevtko, ki na tvoja čustva ne odreagira s podobnimi čustvi in ki deluje tako toplo, hkrati pa daje občutek, da res ve, kaj dela, potem se ustvarijo pogoji, v katerih se dogajajo spremembe. Ni bilo vedno lahko govoriti, ampak vedno je nekako šlo. Dalo se je, ker sem čutila, da je varno. Včasih je bilo rahlo neprijetno, vedno pa brezpogojno varno. In takrat terapija postane terapevtska.

Terapija mi je pomagala ponovno najti pot k sebi. Razumeti sem začela izvor svojih stisk. Postala sem bolj sočutna do sebe, svojih otrok in partnerja.

 

2021

V času po končanju partnerskega odnosa, ki sem ga zaključil pred dvema letoma, sem veliko delal na sebi. Zavedam se, da ni bilo lahko. Občutke nelagodja in žalosti, ki so se takrat porajali v meni, sem težko sprejemal. Danes verjamem, da bi bilo moje soočenje z izkušnjo končanja partnerskega odnosa ob terapevtski pomoči lažje. Na terapijah, ki sem jih obiskoval pri gospe Anji sem imel občutek, da sem slišan in lahko sproščeno in odkrito govorim kaj mislim in čutim. Tekom terapije mi je uspelo na pretekle situacije, ki so pomembno vplivale na moje življenje pred razvezo in po njej, pogledati iz druge perspektive. Dobil sem potrditev, da predanost v partnerskem odnosu ni zagotovilo za njegovo ohranitev in je včasih končanje razmerja neizogibno. Takrat je zelo pomembno, da iz odnosa uspemo izstopiti pomirjeni.

V Družinskem centru mir sem obiskoval tako individualne kot zakonske terapije. Strah pred terapijo se je v obeh primerih izkazal za neutemeljenega, saj sem uspel s terapevtko ustvariti zaupen in iskren odnos, ki mi je pomagal uvideti svoje težave in kako se z njimi spoprijemati.

Terapija mi je pomagala razumeti dogodke iz mojega življenja z druge perspektive. Po njej sem se zmeraj počutila neverjetno bolje, z več energije, česar se ne bi dalo zamenjat z nobenim športom ali katerokoli drugo aktivnostjo. Z leti se tudi vedno manj pogovarjamo o osebnih stvareh, zato je terapevt, ki mu zaupaš ena izmed oseb, s pomočjo katere lahko predelaš določene vzorce iz svojega življenja.

Call Now Button