Okrogla miza: Družina kot temelj družbe, ki ustvarja

Sreda, 16. 3. 2016 ob 17. uri v Kadetnici

1

Vabilo:

Spoštovani!
Mesec marec je posejan z obiljem praznovanj, ki so posvečena ženam, možem, poeziji, zaljubljenim in pred nami je vonj pomladi in velikonočnega srečanja.
Zato smo se odločili, da se temu praznovanju pridržimo tudi v Kadetnici Maribor z okroglo mizo o tematiki družine in umetniško razstavo ženskih umetnic.
Dr. Anton Trstenjak je v članku Mati in otrok (1995) že takrat razmišljal o krizi družine: ” Vse gre stran od družine. Tudi oče in mati sta na podobni poti stran od družine. Po možnosti sta oba v službi: če se jima to ne posreči, slišimo že tarnanje o eksistenčni krizi.”
In Virginia Satir: Družina za naš čas (1995) govori  o prihodnosti družine: “Prihodnost družine je obetavna, če, tako upam, vedno več ljudi razume, kaj pomeni biti zares in popolnoma človeški, in tudi zna to uresničiti. Število ljudi, ki vedo, kaj pomeni čutiti celoto in resničnost, narašča. Ljudje vedo, kaj pomeni ljubiti in biti ljubljen, kaj pomeni biti ustvarjalen in odgovoren. Kadar razmišljam, kakšni bodo ljudje v prihodnosti, ko bodo odraščali v uspešnih družinah in živeli v svetu, ki jih bo vsestransko plemenitil, me navdajata globoko spoštovanje in občudovanje (str. 302).”
Prisrčno vabljeni na okroglo mizo in občudovanje umetniških del, ki so jih ustvarile ženske roke.
P.s.: Pridite družine z otroki, bomo organizirali varstvo otrok v času okrogle mize.
Lep pozdrav v imenu organizatorjev prireditve KIZC,
Mirko Nidorfer

Več …

Tagged on:
Call Now Button