Utrinki iz duhovnega vikenda za ženske v Piranu

V Piranu je od petka, 13. oktobra, do nedelje, 15. oktobra 2017 potekal duhovni vikend za ženske. Vikend je bil priložnost za umirjen pogled na svoje življenje in odnose. Ob morju in v tihoti samostana sredi mesta so se odstirala srečanja s sabo v globinah srca.

Najbolj zgovorni so iskreni utrinki udeleženk, napisani za objavo na spletni strani:

  • Duhovni vikend me je obogatil, da sem globoko razmišljala o sebi, o sočutju do žensk, o ljubezni do boga, poglobila sem vero v Boga, za kar sem zelo hvaležna.
  • Hvala Bogu za dar življenja. ponosna sem, da sem žena, mamica in babica. Sem ljubljena in to ljubezen dajem vsem, še posebej tistim, ki jo zelo potrebujejo.
  • Hvala vam, s. Polonca, za opravljeno delo. S svojo karizmo ste mi vzgled. Delo je bilo skrbno in premišljeno načrtovano. Bodite srečni.
  • Ta vikend sem spoznala, da moram biti še bolj sočutna do sebe, kar je včasih zelo težko. Moram se truditi in se naučiti. Pomembno pa je tudi to, da tečem z naravnim ritmom Boga. Ko so stvari težke, bom problem položila v božje roke in prosila Boga, naj uravnava z njim. Samo On bo pravilno razsodil.
  • Bog, hvala ti, ker si mi na tem duhovnem vikendu po s. Polonci podaril dar solza in jih obrisal iz mojih oči in srca.
  • Tole našo spoštovano s. Polonco bi jaz kar odpeljala s sabo domov. Najlepša hvala. Upam, da se čimprej srečamo.
  • Vodnjak je poln in globok. Hvaležna sem Bogu za to spoznanje in vodo, ki je v njem. Hvaležna tudi soudeleženkam in naši duhovni spremljevalki.
  • Ta vikend je v meni prebujal ženskost, ki jo pogosto prekrijejo delo, skrbi, občutki, da nekaj moram. Spoznanje, da me Bog brezpogojno ljubi, da sem vredna, da mi je v oporo brez pogojev, bom nesla s seboj domov. Verjamem, da bodo tako del tega razpoloženja in spoznanj deležni tudi tisti, ki jih imam najraje ali pa se z njimi vsak dan srečujem. Hvaležna sem tudi za s. Polonco, ki nam je pomagala odkrivati naše globine.
  • Duhovni vikend za žene v Piranu mi je veliko pomenil, globina vodnjaka je v meni odprla globino Božje ljubezni. S. Polonca je bila tako predana vodnica. Iz vsega srca hvala.

V Družinskem centru mir še pripravljamo:

Duhovne vaje za zakonce v Stični od 24. do 26. novembra 2017.

Vikend za mame in hčerke v Kančevcih od 23. do 25. februarja 2018.

Duhovni vikend za ženske v Piranu od 13. do 15. aprila 2018.

Odmik za ženske v Kančevcih od 20. do 22. aprila 2018.

Tagged on:
Call Now Button