Odmevi uporabnikov po psihosocialni obravnavi/terapevtskem procesu: Kornelija Ferčak Folnovič

Izjemno hvaležna  sem, saj mi je ob podpori uspelo uvideti in spoznati pomembne aspekte skrbi zase, narediti pomembe (potrebne) korake k samostojnosti in samozaščiti. Vedno znova sem komaj čakala na srečanja, saj sem se tam počutila varno, razumljeno in predvsem vedela sem, da mi bo odleglo. Naučila sem se sebe postavljati na prvo mesto in ceniti lastno mnenje.

Obravnava mi je zelo pomagala, lahko sem nekomu popolnoma zaupala brez predsodkov. Odkrivala svoje strahove in se z njimi poskušala soočiti. Najtežja naloga je dejansko poiskati rešitev in stopiti v akcijo. S pomočjo srečanj si upam tvegati, kajti želim in moram si pomagati.

Najbolj mi je pomagalo govoriti o svojih čustvih, se skozi postavljena vprašanja poglobiti vase. Lepo je tudi imeti nekoga, ki ti prisluhne, verjame vate  in te spodbuja, da zmoreš, saj imam v sebi to moč.

Srečanja so dobro vplivala na mene. Spoznavala sem sebe, svoje razmišljanje, doživljanje, vedenje. Dobila sem občutek razumevanja sebe in možnost, da delam na sebi.

Z obravnavo sem zelo zadovoljen. Če se ne bi vključil, ne vem kako bi nadaljeval življenje. Hvaležen za to priložnost učenja in spoznavanja sebe, odnosov.

Končno sem lahko spregovorila o svojih težavah, bila slišana. Končno me je nekdo razumel in potrdil, da stvari, ki sem jih doživela, res niso bile lahke. Končno sem si priznala in dovolila občutiti vse občutke (žalost, jezo, strah …). Lahko sem nekje odložila svoje breme in v najtežjih trenutkih imela varen prostor.

Vesela sem, da sem dobila možnost udeležiti se obravnave, ker mi je odprla uči in mi usmerila pozornost na zadeve na katere nisem bila pozorna, so vključne za dogajanje v mojem življenju. Naučila sem se veliko o sebi.

Prišla sva, ker sva imela velike težave v odnosu, težke preizkušnje (nerazumevanje, konflikti, odtujenost). Nisva imela dosti upanja za najin odnos. V terapevtskem procesu sva spoznavala drug drugega, sebe, najine odzive. Učila sva se govoriti o svojem doživljanju in slišati drug drugega. Najin odnos se je počasi spreminjal, midva sva se spreminjala in si prišla bolj blizu. Nehala sva pričakovati, da se drugi mora spremeniti, ampak sva delala na  sebi. Bolj sva povezana, zmoreva se pogovarjati brez nasilja in v najinem odnosu je več upanja.

Call Now Button