Odmevi po terapevtskem procesu: Polonca Majcenovič

2022

Terapija mi je pomagala, da sem prestala zelo težko družinsko situacijo. Terapevtka Polonca mi je pomagala spoznati moje enostransko gledanje na težave. Prikazala mi je realističen in bolj zdrav pogled na situacijo. Za v prihodnje, me je pripravila, kako pravilnejše ravnati v prihodnjih podobnih situacijah, in kako postaviti mejo najbližjim. Spoznala sem kako bi naj izgledali zdravi odnosi v družini. Ogromno mi je svetovala, sedaj je na meni, da bom vse to tudi sama v prihodnje upoštevala.

2021

Že dlje časa sem želela najin odnos izboljšati. S strokovnim, toplim in nepristranskim pristopom sva dobila nasvete kako razumeti partnerja, njegov način razmišljanja, obnašanja in njegovo dojemanje najinih težav. Opisala sem svoje občutke in jih nato ovrednotila bolj objektivno. Naučila sva se reševati težave in videti, da ni prava moja ali njegova pot, ampak najina pot. Terapija naju je povezala in tudi po terapiji s pomočjo nasvetov, ki sva jih dobila, še naprej gradiva najin odnos in se razvijava. Če bova kadarkoli spet potrebovala terapevtski pogovor, se bova zaradi zaupanja, ki sva ga pri vas takoj začutila, vrnila.

Splet okoliščin  naju je pripeljal do velike odtujenosti in odnosa v katerem sva trpela oba. Prišla sva do točke, ko je postajalo resnično nevzdržno. Vedela sva, da sama ne bova zmogla. Po pogovoru sva se odločila za terapijo v Družinskem centru mir, saj sva vedela, da bo sama terapija brez pomoči Njega premalo. S pomočjo terapevtke v Družinskem centru Mir, sva skozi  terapevtski proces spoznavala rane in prizadetost drug drugega. Začela sva se poslušati, se razumeti. Najin odnos pa je postajal lepši, ljubeznivejši, spoštljivejši, … V tem času sva zelo konkretno občutila tudi Njegovo bližino in posredovanje. Kljub temu, da sva terapijo zaključila, se zavedava, da še naprej  potrebujeva  oporo, zato razmišljava tudi o priključitvi v zakonsko skupino. Iskreno sva hvaležna Družinskemu centru mir in spoštovani  terapevtki, ki je zelo strokovno in rahločutno spremljala in vodila najino pot »ozdravitve«. Bog naj še naprej blagoslavlja vaše plemenito delo.

2020

Ko pogledam nazaj, sem celo življenje živela v nekem krču. V krču, da nimam pravice čutiti, to kar čutim. Terapija mi je predvsem podarila “dovoljenje”, da lahko čutim tako, kot čutim. Da moji občutki nimajo predznaka prav in narobe, ampak so samo občutki. To prinaša velikansko olajšanje in prinaša veliko večjo lahkotnost. Naučila sem se tudi prepoznavanja, kako občutki ljudi okrog mene vplivajo name, zato se lažje distanciram in ne dovolim, da bi me tuji občutki definirali. Danes hitreje zaznam svoje občutke, jih sprejemam brez obsojanja in ne dovolim da me odnesejo v napačno smer. Pogledam jih iz distance, postavim jih v kontekst mojega življenja in šele nato reagiram. Moje življenje je bolj mirno, manj tesnobno in bolj ozaveščeno. Čaka pa me še veliko dela, a se ga ne bojim, saj sem pridobila veliko orodij, ki mi bodo pomagala rasti.

Olajšanje. Pot, po kateri sva hodila pred prihodom na terapijo, je vodila vsakega v svojo stran. Tu se mi je zazdelo, da me nekdo posluša in sliši za krivico. Potreboval sem nekoga objektivnega, da sem povedal kaj se dogaja v zvezi.

Poiskati sebe, kajti včasih se v partnerskem odnosu izgubim. Terapije so nama pomagale najti pravo komunikacijo za izboljšanje najine zveze, ampak vse se začne pri nas samih. Terapevtka naju je uspešno vodila skozi celoten proces. Priporočam 🙂

Na terapiji sem videl kako partnerka razmišlja, kaj želi, kaj jo moti. Na podlagi tega lažje razumem težave in se jim lahko prilagajam. Lahko sem spremenil način vedenja, kar je pomagalo k izboljšanju odnosa. Lahko rečem, da mi je terapija pomagala sprevideti težave in dala tudi način, kako jih rešiti.

Ta terapija je res pomagala najinemu odnosu. Zame velja, da je najin odnos veliko boljši kot takrat, ko sva prišla sem. Vem samo, da se bova vrnila, kadar ne bova znala rešiti svojih težav, da bi bil najin odnos boljši in družina srečnejša.

Call Now Button