Odmevi po terapevtskem procesu: Polonca Majcenovič

2020

Ko pogledam nazaj, sem celo življenje živela v nekem krču. V krču, da nimam pravice čutiti, to kar čutim. Terapija mi je predvsem podarila “dovoljenje”, da lahko čutim tako, kot čutim. Da moji občutki nimajo predznaka prav in narobe, ampak so samo občutki. To prinaša velikansko olajšanje in prinaša veliko večjo lahkotnost. Naučila sem se tudi prepoznavanja, kako občutki ljudi okrog mene vplivajo name, zato se lažje distanciram in ne dovolim, da bi me tuji občutki definirali. Danes hitreje zaznam svoje občutke, jih sprejemam brez obsojanja in ne dovolim da me odnesejo v napačno smer. Pogledam jih iz distance, postavim jih v kontekst mojega življenja in šele nato reagiram. Moje življenje je bolj mirno, manj tesnobno in bolj ozaveščeno. Čaka pa me še veliko dela, a se ga ne bojim, saj sem pridobila veliko orodij, ki mi bodo pomagala rasti.

Olajšanje. Pot, po kateri sva hodila pred prihodom na terapijo, je vodila vsakega v svojo stran. Tu se mi je zazdelo, da me nekdo posluša in sliši za krivico. Potreboval sem nekoga objektivnega, da sem povedal kaj se dogaja v zvezi.

Poiskati sebe, kajti včasih se v partnerskem odnosu izgubim. Terapije so nama pomagale najti pravo komunikacijo za izboljšanje najine zveze, ampak vse se začne pri nas samih. Terapevtka naju je uspešno vodila skozi celoten proces. Priporočam 🙂

Na terapiji sem videl kako partnerka razmišlja, kaj želi, kaj jo moti. Na podlagi tega lažje razumem težave in se jim lahko prilagajam. Lahko sem spremenil način vedenja, kar je pomagalo k izboljšanju odnosa. Lahko rečem, da mi je terapija pomagala sprevideti težave in dala tudi način, kako jih rešiti.

Ta terapija je res pomagala najinemu odnosu. Zame velja, da je najin odnos veliko boljši kot takrat, ko sva prišla sem. Vem samo, da se bova vrnila, kadar ne bova znala rešiti svojih težav, da bi bil najin odnos boljši in družina srečnejša.

Call Now Button