Predavanje Odraščanje ob čustveno nezrelih starših

Nekateri starši se ne zmorejo dovolj dobro odzivati na potrebe svojih otrok. Ob otrocih se ne znajdejo, mej ne postavljajo ali pa jih postavljajo zelo grobo. Pogosto je razlog prav čustvena nezrelost. Otrok se v takšnem primeru počuti zapuščen. Pravzaprav gre za nekaj podobnega kot če bi ga fizično zapustili. Čustvena osamljenost v otroštvu pusti posledice vse do odraslosti, ko prihaja v odnosih do zmede in bolečine. Čustveno nezreli starši čutijo strah pred bližino in ustvarijo samoobrambe ter mehanizme, ki jih obdržijo na za njih varni razdalji. Razumevanje čustvene zrelosti oz. nezrelosti nam daje dober vpogled v našo čustveno osamljenost in tudi strah pred pristno bližino.

Med predavanjem bo tudi priložnost za osebno delo, o katerem udeležencem ne bo treba drugim ničesar povedati.

Izbira teme predavanja je sad pogostega srečevanja s to problematiko. Teoretično, a tudi praktično znanje, pomaga pri razreševanju stisk, ki izvirajo prav iz odnosa s starši ali skrbniki.

Predavanje bo v ponedeljek, 9. decembra 2019, od 18. do 19. ure, v prostorih Družinskega centra mir. Predavala bo mag. s. Polonca Majcenovič. Prispevek je prostovoljen in namenjen delovanju Družinskega centra mir.

Včasih se zdi, da smo nemočni pred izzivi v odnosih, pa vendar nas lahko prav ta nemoč, s pravo mero zvedavosti, popelje proti novim obzorjem.

Prijava

Tagged on:
Call Now Button