Podporna skupina za krepitev duševnega zdravja

Sprejemanje sprememb zna biti v določenih trenutkih ali obdobjih življenja nekaj, kar zelo potrebujemo. A kako to storiti?

Vabimo vas, da se pridružite podporni skupini, ki vam bo pri tem v pomoč. V skupini, kjer so glavne vrednote zaupanje, zaupnost in iskrenost, se lahko kot udeleženci naučite uravnavati vsakodnevni stres, se spopasti s konflikti, predvsem pa uvideti, da v svojih razmišljanjih, dejanjih in težavah niste sami. Na ta način osebnostno rastete, kar pa pomembno izboljša delovanje v družbenih situacijah in medosebnih odnosih. Posledica osebnostne rasti pa je izboljšanje kakovosti na vseh življenjskih segmentih.

Čas srečanj: vsak 2. in 4. torek v mesecu od 15.00 do 16.30 ure

Prvo srečanje bo 28. novembra 2023.

Sprejmemo največ 10 udeležencev, ki bodo lahko prihajali redno. Skupina se bo srečala 12 krat. Srečanja bodo potekala od 28. novembra 2023 in trajala predvidoma do 14. maja 2024.

Pred vključitvijo v podporno skupino se opravi individualni razgovor s terapevtko.

Kraj srečanj: prostori Družinskega centra mir

Vodita: Monika Vuk in Kristina Šumak

Cena: Srečanja so sofinancirana, prispevali boste lahko donacijo po svojih zmožnostih.

Prijave: Na skupino se lahko prijavite na telefonsko številko: 070 597 899 ali preko elektronskega naslova.

Podporna skupina za krepitev duševnega zdravja je namenjena osebam, ki se srečujejo s težavami v duševnem zdravju, s stresom, z nemočjo in stiskami, ki otežujejo vsakodnevno funkcioniranje. Torej to pomeni, da je namenjena vsem, ki bi želeli izboljšati svoje čustveno stanje, prepoznati svoja prepričanja, misli in čustva ter se želeli učiti, kako preiti ven iz začaranega kroga:

  • negativnih misli o sebi,
  • nerealnih pričakovanj do sebe in drugih,
  • nerealističnih ciljev in pričakovanj glede prihodnosti,
  • občutka nemoči,
  • življenja, ki ga vodi strah pred zavrnitvijo.

Osredotočili se bomo na naše doživljanje. Prepoznali bomo lastne vire moči, skušali sprejemati svoje omejitve, prepoznali misli, ki nas bodo spodbujale za naprej, iskali svoje želje in navdušenja, pridobili boljši vpogled v življenjske izzive, skrite potenciale ter izpopolnjevali razumevanje same sebe.

 

Odmevi udeležencev skupine

2023

Zelo priporočam skupinsko terapijo, tako rekoč vsakomur, ki želi osebnostno rasti, razrešiti “vozle,” ki so se zapletli tekom življenja in se ne razpletejo sami od sebe. Terapevtki Monika in Kristina jih pomagata odvozlati s pristopi, ki so nas povezali same s seboj in s skupino. Skupinska dinamika se je z vsakim srečanjem stopnjevala v pozitivnem smislu, s sproščenostjo in vedno večjim medsebojnim zaupanjem.

S pomočjo skupine sem lažje delil lastne težave in stiske z drugimi.

Meni je osebna izkušnja “biti v skupini” veliko prinesla in veliko sem odnesla. Videla sem veliko vrat in v poslušanju drugih sem velikokrat videla sebe. Ob tem sem doživela celo paleto emocij, ki so se počasi sestavile. Reševanje svojih problemov sem našla tu.

Všeč mi je bilo dobro vzdušje, dobra družba. Bila je super skupina.

V skupini mi je bilo všeč in mislim, da mi je pomagala razrešiti vsaj nekaj travm iz otroštva. Obiskovanje skupine jeseni sem priporočala svoji prijateljici.

 

2022

V skupini sem se počutila sprejeto. Počutila sem se varno. Imeli smo zanimive teme pogovorov. Prehitro čas mine. Trenutno ne najdem besed, kaj bi lahko napisala. Na splošno sem se imela fajn. Upam, da se vidimo spet jeseni. Hvala gospa Kristina in gospa Monika.

Vesela sem bila še posebej v torek ob 15.00 uri, ker sem hodila na srečanja skupine na Družinskem centru mir. Ta ura, katero sem privoščila sama sebi, mi je bila zelo pomembna. Ko je prišel torek, sem med udeleženci skupine lahko zaupala, počutila sem se veselo in sproščeno. Srečanja so minevala hitro, ampak vse, kar je lepo, malo časa traja. Priporočam to skupino in takšne pogovore. Jaz sem se počutila bolj dobro in bila bolj pripravljena na nove življenjske izzive.

Skupina v Družinskem centru mir je zelo zanimiva, ker spoznaš druge ljudi, se navežeš na njih, izmenjaš svoje izkušnje in mnenja – dobiš prijatelje.

Call Now Button