Specializirana psihosocialna pomoč osebam s težavami v duševnem zdravju

Program je namenjen posameznikom s težavami v duševnem zdravju in njihovim bližnjim, ki se zaradi različnih okoliščin znajdejo v stiski, iz katere ne morejo več sami ali pa potrebujejo strokovno podporo. Našim uporabnikom obravnava omogoča lažje soočanje z vsakodnevnimi življenjskimi obremenitvami in uresničevanje tega, kar v svojem življenju zmorejo. Obravnava je intenzivna, ker potekajo pogovori enkrat tedensko po eno uro vsaj tri mesece. Srečanja so individualna, kar pomeni, da vsak dela posebej s strokovnim delavcem.

Kdaj imamo težave v duševnem zdravju ali kdaj lahko govorimo o duševni bolezni? Duševne bolezni so splošen termin, ki opisuje skupino bolezni s simptomi, ki vplivajo na človekovo mišljenje, zaznavanje, voljo ali vedenje. Nekateri imajo zaradi tega težave pri delu, v odnosih in drugje. Stres lahko naše duševno zdravje samo ogrozi. Večinoma se lahko ljudje dobro soočimo in premagujemo duševne bolezni z zdravili, svetovanjem ali obojim. Prav slednje velja za najbolj učinkovito. V program se vključujejo tudi osebe, ki zaznavajo, da se njihova duševna stiska poglablja, in bi se želeli izogniti poglabljanju le-te.

Program pomaga pri soočanju in premagovanju: tesnobe, depresije, stresa, izgorelosti, osebnostnih motenj, motenj hranjenja, post travmatska stresna motnja …

Po dogovoru z uporabnikom smo na voljo za terensko svetovanje in informiranje na območju mariborske UE. Obravnava lahko poteka tudi po spletu, kadar se uporabnik zaradi različnih razlogov ne more obravnave udeležiti v živo.

Pokličite nas  070 597 899. ali nam pišite.

Več o tem, kako stopite v stik z nami.

Poslovni čas:

V ponedeljek, torek, sredo, četrtek in petek, od 8 do 14. ure.

Program v letu 2021 sofinancira MDDSZ. Sklep o tem je bil izdan 31. 3. 2021.

Del sofinanciranja tega programa predstavlja 30% sredstev, ki jih pridobimo od občin in od donatorjev. Prosimo vas, da podprete programe, kar pomeni osebe, ki potrebujejo našo pomoč, z donacijo. Morda poznate koga, ki bi lahko postal naš donator, in mu posredujete našo prošnjo. Pišite nam, da se dogovorimo.

Članki:

Imam depresijo ali tesnobo? Ali morda celo obe?

Pomembnih 63 dni

Kognitivna izkrivljanja I.

Kognitivna izkrivljanja II.

Moč različnosti

Stres je … ŠKODLJIV!?

Ko doživljamo tesnobo

V programu je zaposlena:

mag. s. Polonca Majcenovič 

O svojem delu terapevtke lahko povem predvsem to, da me veseli. Rada prisluhnem, poskušam biti v oporo pri soočanju s stiskami, pri korakih v celostno zdravje in urejene, zadovoljujoče medosebne odnose. V srcu pa nosim neskončno zaupanje, da so spremembe zmeraj mogoče in da obstaja pot iz stiske.

  • zakonska in družinska terapevtka z licenco (ZZDT Slovenije)
  • supervizorka z licenco (ZZDT Slovenije)
  • magistrica znanosti s področja zakonske in družinske terapije
  • strokovna delavka na področju socialnega varstva
  • supervizorka z licenco (Socialna zbornica Slovenije)
  • voditeljica Skupine za ženske
  • voditeljica Zakonske skupine
  • univerzitetna diplomirana teologinja
  • pedagoginja Montessori za otroke starosti od 3 do 6 let
  • direktorica Družinskega centra mir

REFERENCE

Call Now Button