Preventivni program krepitve duševnega zdravja »Dobro sem, pa ti?«

Duševno zdravje

Skrb za duševno zdravje je zelo pomembno, saj vpliva na naše fizično zdravje in na zmožnost delovanja na čustveni, miselni ter tudi družbeni ravni.

Množica in hitrost informacij, hitre spremembe, hiter tehnološki razvoj, hiter tempo življenja, finančna in družbena kriza so značilni za naš čas. Vse to med nas prinaša veliko negotovosti in stresa ter zahteva nenehno prilagajanje na spremembe.

Krepitev duševnega zdravja nam pomaga pri prilagodljivosti, iznajdljivosti in odpornosti na različne napore ali neprijetne dogodke, s katerimi se soočamo v vsakdanjem življenju.

Vabimo vas, da se udeležite preventivnega programa krepitve duševnega zdravja »Dobro sem.« Program »Dobro sem« je avtorski program, ki se že od leta 2015 izvaja pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Pri izvedbi programa kot trenerka sodeluje tudi sodelavka Družinskega centra mir Kristina Šumak, ki bo v prostorih centra skupaj s sovoditeljico Moniko Vuk izvedla program »Dobro sem.«

Čas srečanj: Delavnice bodo potekale vsak 1. in 3. torek v mesecu od 15.00 do 16.30, s pričetkom 5. decembra. Skupina se bo srečala 12 krat.

Sprejeli bomo največ 10 udeležencev, ki bodo lahko prihajali redno.

Komu so namenjene delavnice »Dobro sem?«

Program »Dobro sem« je namenjen tistim, ki potrebujejo podporo in pomoč pri soočanju s trenutnimi stiskami oziroma si želijo poskrbeti za svoje dobro počutje, okrepiti duševno zdravje in zaživeti bolj kvalitetno življenje. Z vključitvijo v srečanja lahko posamezniki pridobijo zmožnost izbire najbolj primernih strategij in veščin za reševanje problemov, konfliktov ali prilagajanja na spremembe. Skozi sodelovanje s skupino se naučijo prožnosti v vedenju, mislih in čustvih. Pridobijo pa tudi znanje za varovanje lastnega duševnega zdravja. Udeleženci skozi delavnice spoznajo različne tehnike, s katerimi si lahko pomagajo pri vsakdanjih tegobah in pridobijo novo znanje o tem, kako lahko bolje skrbijo za svoje duševno zdravje.

Kdo so trenerji »Dobro sem?«

To so posamezniki iz cele Slovenije, ki so v okviru programa »Dobro sem« opravili obvezno usposabljanje, s katerim so prejeli naziv trener »Dobro sem« in lahko izvajajo delavnice v svojem lokalnem okolju.

Cena: Delavnice »Dobro sem« so za vse udeležence sofinancirane. Vsak udeleženec prejme gradivo za sodelovanje na delavnicah, ki ga po zaključku obdrži.

Vodita: Kristina Šumak in Monika Vuk

Prijava na delavnice: Na delavnice se lahko prijavite na telefonsko številko: 070 597 899 ali preko elektronskega naslova: info@dc-mir.si.

Nosilec programa: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.

Izvajanje programa sofinancirata Ministrstvo za zdravje in Mestna občina Ljubljana.

 

Call Now Button