Predavanje Stres, tesnoba in depresija – vedno pogostejši problem

V sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja ZD Maribor vas vabimo na predavanje Stres, depresija in tesnoba, ki bo v četrtek, 8. oktobra 2020, od 18.00 do 19.15.

»Ne morem več v službo …«
»Zmešalo se mi bo!«
»Pa zakaj je vedno tako slabe volje?«

Tri povedi, tri različne zgodbe. Stres je danes zlorabljen in pogosto nerazumljen pojav. A kaj v resnici sploh je stres in zakaj ga doživljamo? Je stres nujno slab in ali ga lahko uporabimo sebi v prid? Na predavanju, ki ga organiziramo psihologi zaposleni v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor, bomo predstavili glavne značilnosti stresa,
stresnega odziva, skupaj pa bomo ugotavljali ali se je s stresom sploh mogoče učinkovito soočati. Prav tako se bomo pogovarjali o tesnobi, čemu nastane in kakšno vlogo ima v našem življenju ter o depresiji, najpogostejši duševni motnji našega okolja. Predavanje je brezplačno, pogoj za udeležbo je zapis št. kartice zdravstvenega zavarovanja in podpis na listo prisotnosti, ki jo prejme vsak udeleženec.

CKZ ZD Maribor je največji in najprepoznavnejši tovrstni center v državi. Izvajajo zdravstveno vzgojne in psihoedukativne delavnice, ki so brezplačne in strokovno vodene, povezujejo se z lokalno skupnostjo in delujejo medsektorsko.

PRIJAVA.

 


Call Now Button