E-mesečnik Družinskega centra mir 10/2010

E-mesečnik Družinskega centra mir


Oktober 2010

… Samo zato, ker so otroci,

so dostojanstveni in dragoceni,

enostavno zato, ker so …

(Barbara Coloroso)

Mesec oktober prinaša s seboj teden posvečen otrokom. Vsako leto se v Tednu otroka zvrstijo različne predstave in delavnice za otroke, kjer je polno ustvarjanja, pogovarjanja, igranja. In vsaj za hip se zazdi, da se čas ustavi v svetu otroštva.Otroci so dar in so dragoceni, takšni kot so. Eni živahni, drugi umirjeni. Včasih ubogljivi, včasih nagajivi, velikokrat navdušeni in veseli,  nemalokrat žalostni in jezni … vedno pa zelo iskreni. Vsak od njih je enkraten, edinstven, neponovljiv, s svojimi sposobnostmi in talenti. Ob nas se učijo in tudi oni nas učijo. Dajmo jim tisto kar najbolj potrebujejo: varnost, sprejetost, spoštovanje in ljubezen. Pa ne samo en teden v enem mesecu, ampak vse dni v letu in na vsakem koraku, ko skupaj z njimi stopamo po poti njihovega odraščanja. Tako bodo lahko vstopili v svet odraslosti samostojno, z veliko mero odgovornosti, dostojanstva in zaupanja.


Vabimo vas:

Duhovni vikend za zakonce bo od 8. do 10. oktobra 2010 v Kančevcih. Lahko se še prijavite.

Večeri za starše mladostnikov bodo potekali štiri zaporedne srede v novembru od 3. 11. do 24. 11. 2010 od 18.00 do 19.30, v prostorih Družinskega centra mir. Na večere za starše predšolskih otrok v oktobru se še lahko prijavite.

Septembrski oddaji Za življenje s temo Usklajevanje zakonskega in starševskega odnosa lahko prisluhnete v arhivu Radia Ognjišče in vas vabimo, da oddaji ponovno prisluhnete tretjo soboto, 16. oktobra 2010 na Radiu Ognjišče.

Od oktobra do junija bomo enkrat mesečno pripravljali oddaje na Radiu Brezje. O terminu vas bomo obvestili na naši spletni strani.

Delavnica Medgeneracijski konflikt – nujno zlo ali izziv? bo potekala štiri zaporedne ponedeljke v novembru od 17.00 do 19.00.

Za osnovnošolce in srednješolce pripravljamo različne delavnice in tečaje.


14. oktobra 2010 pripravljamo v Slovenj Gradcu srečanje za birmance in predavanje za starše s temo Starši – zavetje mladostniku.

Kako si? je enotedenski projekt, ki ga ob dnevu duševnega zdravja 10. oktobra od leta 2008 pripravljajo v Društvu študentov psihologije Slovenije v sodelovanju s ŠOU v Ljubljani. Tema letošnjega projekta je Duševno zdravje in družina, v okviru katerega se bodo po svojih najboljših močeh trudili pomagati družinam, jim ponuditi obilo informacij in s tem izboljšati trenutno stanje.


Če ne želite prejemati E-mesečnika, nam pošljite sporočilo z zadevo ODJAVA.



Tagged on:
Call Now Button