E-mesečnik Družinskega centra mir 12/2010

E-mesečnik Družinskega centra mir


December 2010

Pričakovanje

Advent – pričakovanje. Naj to ne bo le čas čakanja ampak pričakovanja. Čakam na avtobus ali vlak, čakam v čakalnici zdravstvenega doma, čakam, da pride prijatelj/ica ali mož/žena … Kaj se ob tem dogaja? Morda le prazno zrem v daljavo, morda se zaposlim z opazovanjem mimoidočih, moje misli so povsem drugje. Najprej se komaj zavem, da sem se za trenutek ustavil, morda mi to celo odgovarja. Kmalu za tem pa že začenjam pogledovati na uro, vsaka minuta mi je odveč, vedno bolj narašča nemir, ki se stopnjuje v slabo voljo, nestrpnost in jezo. Zdi se, da je to čakanje zgubljanje dragocenega časa. To je čakanje: navzven nekaj zelo pasivnega, navznoter pa nekaj tako zelo polnega negativnih čutenj.

Pričakovanje pa je nekaj povsem drugega. Preprost primer je pričakovanje obiska prijatelja. Prebudi se veselje in hrepenenje po srečanju. Radi bi ga razveselili, mu pripravili najboljše, … Pospravimo stanovanje, pripravimo presenečenje, uredim sebe… Ob tem pa se v nas veselo prebuja, kaj vse bi radi podelili z njim, kaj vse bi radi povedali, pokazali, vprašali… Čas pričakovanja tako hitro mine ter ne zmanjka potrpežljivosti in razumevanja, če se zakasni. Pričakamo ga na vratih in veselo pozdravimo, v  nas ni slabe volje ali nestrpnosti. Preplavlja nas prijetno vznemirjenje, ni pa nikakršnega sledu o strahu, jezi, nemiru ali čem podobnim. Pričakovanje je nasprotno od čakanja zelo aktiven proces pripravljanja, pol prijetnih in pozitivnih čutenj.

Naj bo ta adventi čas za vse nas čas pričakovanja svojih bližnjih in Božične skrivnosti odrešenja.


Vabimo vas:

Predavanje za starše Pestrost odnosov v družini za dobro vseh bo v nedeljo, 12. decembra 2010 ob 19.00, na Potrčevi ul. 24. na Ptuju, v župniji sv. Ožbolta. Predavala bo s. Veronika Verbič, zakonska in družinska terapevtka.

Večer za starše s temo Gradimo odnos s svojim otrokom bo v sredo, 15. decembra 2010 ob 19.15, na Trgu svobode 5 v Slovenj Gradcu, v župniji Slovenj Gradec. Večer bo vodila mag. s. Polonca Majcenovič, zakonska in družinska terapevtka.

Predavanje Postavljanje meja v vzgoji bo v torek, 14. decembra 2010 ob 18.45, na Cesti zmage 29 v Mariboru. Predavanje organizira Društvo katoliških pedagogov, Enota Maribor. Predavala bo mag. s. Polonca Majcenovič, zakonska in družinska terapevtka.

Predavanje za starše Starši in odraščajoči otroci bo v četrtek, 16. decembra 2010 ob 19.00, v Mladinski ul. 4 v Beltincih. Predavanje bo v okviru misijona v župniji Beltinci. Predavala bo s. Veronika Verbič, zakonska in družinska terapevtka.

Večeri za starše predšolskih otrok bodo potekali ob sredah v januarju in februarju 2011 od 18.00 do 19.30 v prostorih centra. Prijave sprejemamo do 17. januarja 2011. Predstavitvi večerov za starše smo dodali vtise udeležencev. Vabimo vas k branju.

Prvo srečanje terapevtske skupine za posameznike bo v četrtek, 13. januarja 2011 ob 18.00, v prostorih centra. Prijave sprejemamo do 6. januarja 2011.

Starše in pedagoške delavce vabimo do 10. decembra 2010 k izpolnjevanju kratkega vprašalnika.

Novembrski oddaji Za življenje s temo Hvaležnost v odnosu lahko prisluhnete v arhivu Radia Ognjišče in vas vabimo, da oddaji ponovno prisluhnete tretjo soboto v mesecu, 18. novembra 2010, ob 11.00 na Radiu Ognjišče.

Pogovornim oddajam o vzgoji na Radiu Brezje lahko prisluhnete vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 21.00.

Novi članki na naši spletni strani: Rast odnosa med starši in odraščajočimi otroki


Če ne želite prejemati E-mesečnika, nam pošljite sporočilo z zadevo ODJAVA.

Tagged on:
Call Now Button