E-mesečnik Družinskega centra mir 1/2011

Januar 2011

Novo leto – nov začetek

Ko se nekaj konča, se nekaj začne. Staro leto se je poslovilo in polni lepih želja, iskrivih pričakovanj, pristnih hrepenenj in trdnih odločitev smo stopili na pot novega leta. Ta pot je del poti našega življenja po kateri hodimo. In vendar nam odpira drugačna obzorja, prinaša nova doživetja, izzive, odločitve, srečanja in zahteva nadaljnje korake. Vsak začetek je obarvan z novimi možnostmi in prinaša upanje, da naredimo nekaj drugače: spremenimo kar se nam ne zdi sprejemljivo, naredimo boljše kar se nam ne zdi dovolj dobro, gremo naprej od tam, kjer smo obstali. Kakšno bo naše popotovanje skozi leto 2011 ne moremo vedeti, niti ne moremo vsega predvidevati ne načrtovati. Je pa to kar bomo doživeli in do kam bomo prišli odvisno predvsem od nas. Vsak dan, ki nam je podarjen, je priložnost, da lahko rastemo in priložnost, da naredimo nekaj drugače, zase in za odnose v katerih živimo. Na poti pa ne bodimo osredotočeni samo na cilj. Potovanje je tisto, ki nam bogati življenje, ne cilj.

Da bi naši koraki bili odločni, da bi si dopustili začutiti ljubezen, iskrenost, zaupanje in da bi se od časa do časa znali ustaviti, prisluhnili sebi in zbrali pogum do svojega srca. Naše potovanje bo takrat doživeto, življenje pa polno pristnosti in smisla.

Vabimo vas:

Predavanje za starše Zakonsko in medgeneracijsko razumevanje bo v četrtek, 27. Januarja 2011 ob 18.00, v Jurovskem Dolu. Predavala bo s. Veronika Verbič, zakonska in družinska terapevtka.

Večeri za starše predšolskih otrok bodo potekali ob sredah v januarju in februarju 2011 od 18.00 do 19.30 v prostorih centra. Prijave sprejemamo do 17. januarja 2011.

Prvo srečanje terapevtske skupine za posameznike bo v četrtek, 13. januarja 2011 ob 18.00, v prostorih centra. Trenutno je še nekaj prostih mest, prijave sprejemamo do 6. januarja 2011

Pogovornim oddajam o vzgoji na Radiu Brezje lahko prisluhnete vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 21.00.

Vabimo vas k branju odmevov udeležencev z duhovnih vaj za zakonce v Kančevcih.

2. mednarodni kongres relacijskih družinskih terapevtov bo 29. januarja 2011.

Tagged on:
Call Now Button