E-mesečnik julij, avgust 2011

Poletna avantura

Dočakali smo poletje in z njim tudi čas dopustov, počitnic. Večina se nas veseli poletnih dni, ko si lahko malo oddahnemo od vsakdanjega delovnega ritma in skrbi ter preživimo več časa bolj sproščeno, z manj obveznostmi. To je tudi čas, ko smo lahko več skupaj z družino in ljudmi, ki jih imamo radi, ko lahko počnemo tisto za kar nam čez leto zmanjkuje časa.

Nemalokrat se zgodi, da poletni čas prinese tudi skrbi, kje preživeti počitnice, katere domače in/ali tuje kraje obiskati, ali si jih sploh privoščiti …  In nemalokrat se zgodi, da ta čas, ki si ga tako želimo preživeti skupaj z najbližjimi, prinese razočaranja in nesporazume. Naenkrat se zazdi kot da se ne bi znali pogovarjati, da imamo različna pričakovanja in želje.  Čeprav so nam dnevi dopustov in počitnic namenjeni, da bi se spočili in nabrali novih moči, se lahko zgodi, da postanejo čas, ko iščemo nekaj, kar bi nas osrečilo, a tega ne najdemo.

Pred kratkim sem prebrala zelo lepe misli dramskega igralca Gregorja Čušina, ki bi jih rada delila z vami. Pravi takole: »Ni važno, kaj si lahko privoščiš, pomembneje je, da ugotoviš, kaj si pravzaprav želiš. Ni važno, kje si bil, pomembneje je, kaj si doživel. Važno je, kaj dobiš, a pomembneje je, da ceniš, kar imaš. Lepo je dopustovati, a važneje je dopustiti, da se te dotakne vse to, kar misliš, da imaš, pa nimaš, česar gospodar misliš, da si, pa nisi, kar misliš, da sploh ne obstaja pa je: čas, mir, ljubezen … Obiskati samega sebe, raziskati svojo notranjost, prepade in globine, je podvig za najbolj pogumne in neustrašne. Prava poletna avantura.«

Veliko doživetja ob obiskovanju različnih krajev in sebe ter lepe počitniške dni.

mag. Kornelija Ferčak, zakonska in družinska terapevtka


Vabimo vas:

Septembra 2011 bo začela s srečanji nova zakonska skupina in Terapevtska skupina mir s posodobljenim programom. Prijave že zbiramo. Čim prej se prijavite za terapevtsko skupino, kjer je potrebna daljša osebna priprava na vključitev.

Pogovornim oddajam na Radiu Brezje lahko prisluhnete vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 21.00. Avgustovsko oddajo smo posvetili predstavitvi zakonske in terapevtske skupine. V septembru se bomo pogovarjali o otrokovem odhodu v šolo.

V Družinskem centru mir zbiramo vaše darove.

Tagged on:
Call Now Button