Čuječnost za starše in druge vzgojitelje

Vabimo vas na predavanje z delavnico Čuječnost za starše in druge vzgojitelje, ki bo v torek, 7. marca 2017, od 18. ure do 20. ure v Modri hiški v Framu.

Starševstvo je preplet veselja, zaskrbljenosti razočaranja, nežnosti, utrujenosti in vseh možnih odtenkov čutenj in doživljanj. Predavanje z delavnico nam bo odprlo različne poti do starševstva, kot si ga želimo. Vzgojna nemoč in vpliv družbe  lahko postane široka deroča reka, ki nam ne dovoli, da bi ustvarjalno zaplavali tudi v vzgojnih vodah. Utrjevanje in dopolnjevanje izkušenj tako postaja vse bolj in bolj plavanje proti toku.

Delavnica bo obravnavala čuječnost, pozornost, umirjanje in iskanje stika. Poslušane vsebine najbolj utrdimo, kadar jih poskušamo vnesti v svoje življenje. Priporočamo udeležbo obeh staršev, ki bosta imela priložnost za skupno delo v paru. Predavanja bodo namreč  spodbuda k pristopom, ki so najbolje sprejeti, kadar se starša o tem poglobljeno dogovorita. Drugi udeleženci bodo imeli priložnost za skupinsko delo.

»Počakaj kakšno minuto, pomoč potrebuješ, a ne na način kot ti misliš. Vzeti si moraš čas za premislek o tem kaj je res pomembno bolj kot prizadevanje kako stlačiti čimveč v čimkrajši čas« (H. Lewis).

Predava mag. s. Polonca Majcenovič iz Družinskega centra mir v Mariboru.

Prijave: Zavod Simetris Morje

Tagged on:
Call Now Button