Delavnica Midva pričakujeva

Občutja radosti, ki jih doživljata ob pričakovanju rojstva otroka, so izjemna in neponovljiva. Ob tem lahko nosečnost prinaša tudi mnoge stiske, izzive, vprašanja, občutja nemoči in včasih prave izgubljenosti ter dvom v to, ali bosta starša kos novi vlogi, ki jo bosta dobila. Ne glede na to, ali sta že leta v odnosu in imata že starejše otroke, ali pa je vse to za vaju novost, si gotovo želita biti pripravljena na nove izzive, jih prinaša starševtstvo. Kar lahko kot starša storita je, da utrjujeta vajin odnos. V adventnem času se pripravljamo na božič in vajina letošnja priprava je zaradi otroka, ki ga pričakujeta, dvojna in globlja.

Delavnica je namenjena parom, ki pričakujejo otroka. 

Cilj delavnice: je okrepiti in obogatiti zakonski oz. partnerski odnos pred rojstvom otroka. Delavnica bo v pomoč pri razvijanju sočutja do sebe in do partnerja, pripomogla bo k boljšemu razumevanju drug drugega in pomagala pri globlji povezanosti partnerjev. Starša, ki sta kot partnerja povezana, sočutna in opremljena za konstruktivno reševanje konfliktov, bosta lažje kos izzivom, ki ga prinaša starševstvo. Otroku bosta lahkopripravila čustveni prostor, kjer bosta medsebojno sodelovala in odgovarjala na njegove potrebe. Otrok bo imel v takšnem okolju možnost, da se bo razvijal v prijetnem ozračju, v katerem bo imel občutek brezpogojne ljubljenosti in sprejetosti.

Potek delavnice: Kratkim teoretičnim uvodom bo sledilo samostojno delo v paru. Na delavnici bo velik poudarek na pogovoru med partnerjema, ki ne zahteva izpostavljanja para ali posameznika pred ostalimi udeleženci.

Kdaj: 13. 12. 2018 od 17.00 do 20.00

Kdor želi, se lahko ob 20. uri pridruži kratki, petnajstminutni molitvi za blagoslov družine.

Kraj delavnice: prostori Družinskega centra mir

Predlagan prispevek: 20 EUR na par

Vodita: mag. s. Polonca Majcenovič in Kristina Šumak

Število mest je omejeno.

Prijave

Tagged on:
Call Now Button