Skupina za mamice z dojenčki

Občutja, ki jih doživlja mamica ob rojstvu otroka, so izjemna in neponovljiva. Poleg neizmernega veselja, radosti in ponosa, lahko nova vloga mamice prinaša mnoge stiske, izzive, vprašanja, občutja nemoči in včasih prave izgubljenosti ter dvom v to, ali bo kos vlogi, ki jo je dobila.

Ne glede na to, ali gre za prvega otroka, ali pa že imate starejše otroke, novo življenje vedno prinaša nova spoznanja, skrbi in nove izzive materinstva, na katere se ne da vnaprej pripraviti. Materinstvo je namreč proces, ki se ob vsakem otroku na novo razvija.

Skupina za mamice z dojenčki je namenjena vzpostavitvi globljega, sproščenega in pristnega stika mamice z dojenčkom ter razvijanju sočutnega odzivanja na otrokove potrebe. Ob mamici, ki je umirjena in začuti otroka v njegovih potrebah in nanje tudi odgovori, bo dojenček dobili trdne temelje varne navezanosti in dobro osnovo za zdrave odnose v katere bo vstopal v kasnejšem življenju.

Prav je, da dobite mlade mamice priložnost, da svoje izkušnje, doživljanje, skrbi in strahove, pa tudi veselje, podelite druga z drugo in tako ob strokovnem vodstvu odložite del bremena, ki vas ovira na poti k sproščenemu, ljubečemu in umirjenemu materinstvu.

Skupina je namenjena mamicam na porodniškem dopustu in njihovim dojenčkom, ne glede na to, kateri po vrsti je. Na vsakem srečanju se bomo posvetili določeni temi (npr. porod, spanje, hranjenje, tolažba, igra, partnerski odnos in odnosi s sorodniki, iztekanje porodniškega dopusta…), pri katerih se boste najprej seznanile z osnovnimi strokovnimi izhodišči, v nadaljevanju pa bo imela vsaka mamica priložnost, da ob spremljanju terapevtke izrazi in podeli svoja doživljanja, čutenja, strahove, hrepenenja in veselja z drugimi udeleženkami.

 

Velikost skupine: 6-8 mamic z dojenčki

Kdaj: vsak prvi in tretji torek v mesecu od 10.00-11.30 (začnemo januarja 2019)

Kraj srečanj: prostori Družinskega centra mir

Trajanje: osem krat po 90 min

Prispevek: 15€/srečanje oz. 100€ ob enkratnem plačilu celotnega cikla osmih srečanj

Vodita: Kristina Šumak in Katja Maksić

Prijave: Prijave zbiramo do zapolnitve mest na telefonski številki: 070 597 899 ali elektronskem naslovu.

Tagged on:
Call Now Button