Ločitev-rešitev?

44. Nikodemovi večeri bodo od ponedeljka, 15. do četrtka, 18. novembra 2010 ob 19.30, v Mariboru.  Več o vsebinah večerov  …

Družinske problematike se bodo udeleženci okroglih miz dotaknili predvsem v torek, ko bodo spregovorili o dilemi ločitev-rešitev:

Torek, 16. novembra ob 19.30: Ločitev-rešitev?

Zveza med možem in ženo je nekaj dobrega in plemenitega. Družina je primarna celica družbe, ker se v njej ob liku očeta in matere porajajo in vzgajajo otroci. Kljub tako veliki vrednoti, je v Sloveniji vedno več zakonitih ločitev. Menda smo po podatkih statističnega urada Slovenije na tem področju v samem vrhu evropske skupnosti. Kaj je temu vzrok? Slaba priprava na zakon? Pomanjkanje čustvene in duhovne zrelosti? Ali ločitev lahko prinese rešitev za ločena? Ali pa se težave in problemi samo prenašajo iz enega zakona v drugega? Kako o tem razmišljajo strokovnjaki, kako ločeni?

Gostje: p. dr. Vili Lovše (skupina Srce), Marija Cigoj (izkušnja), Vili Granda (izkušnja), dr. Lia Katarina Kompan Erzar (zakonska in družinska terapevtka), dr. Stanislav Slatinek (cekrveni pravnik)

Moderatorka: dr. Barbara Simonič (terapevtka)

Tagged on:
Call Now Button