Naši peščeni gradovi

Rabin Harold Kushner je opazoval otroka, ki sta ob vodi zidala gradove iz peska. Ko sta ravno končala umetelen grad, za katerega sta potrebovala veliko časa in potrpljenja, je prišel val in ga zravnal s tlemi. Rabin je pričakoval solze in jezo….  Otroka pa sta se usedla, se prijela za roke in se smejala. Kmalu sta začela graditi nov grad.
Dejal je: ‘Spoznal sem, da sta me naučila pomembne lekcije. Vse stvari v našem življenju, ki jih ustvarjamo z
toliko časa in energije, so zgrajene v pesku. Trajni so samo naši odnosi z ljudmi. Prej ali slej bo prišel val in odnesel tisto, kar smo zgradili s toliko truda. Ko se bo to zgodilo, se bo lahko smejal samo tisti, ki se bo imel s kom držati za roke.’
Prazniki so za nami in voščili smo si sreče v novem letu, ki ga zdaj že intenzivno živimo in doživljamo. In pričakujemo … Velikokrat pričakujemo z veseljem in navdušenjem, a naš grad lahko kot v zgodbi odnese val. Na to ali pride val ali ne, ne moremo vplivati. Na pragu novega leta si lahko privoščimo nekaj mirnega sedenja na bregu svojega morja in opazujemo dogajanje svojega življenja. Nekatere stvari so v naši moči, druge ne. Nekatere stvari bi si želeli spremeniti ali dopolniti, drugih spet ne. Nekatere zaletavosti so popravljive, druge ne. Odnosi in stvari, ki jih gradimo desetletja se lahko zamajejo … in v vsem lahko doživljamo veliko negotovosti in vse v nas kliče po zavetju in roki, ki bi bila tam, ko jo potrebujemo. Zato je pomembno, da skrbimo za to, da ta roka nekje bo. Vsak na svoj način, s svojim izkušnjami, spoznanji ter pogumom.
s. Polonca Majcenovič, zakonska in družinska terapevtka
________________________________________
Vabimo vas:

V Terapevtsko skupino mir in v zakonsko skupino se lahko vključite tudi med letom.

Večeri za starše predšolskih otrok bodo potekali ob sredah v mesecu februarju od 18.00 do 19.30. Prijave zbiramo do 30. januarja.

V soboto, 21. januarja 2012, bo izlet na Mrzlico. Prijave
________________________________________
V pogovorni oddaji na Radiu Brezje smo se v ponedeljek, 2. januarja 2012 ob 21.00, pogovarjali o jezi.

Vabljeni k sodelovanju  v raziskavi o žalovanju ob smrti bližnjega družinskega člana.

3. marca 2012 bo v Ljubljani III. kongres zakonskih in družinskih terapevtov.

Zanimivo:
Najnovejša študija , ki jo je opravil spletni portal Divorce-Online, je pokazala, da družbeno omrežje Facebook na Otoku povzroči kar tretjino ločitev.

Tagged on:
Call Now Button