Sara in Katja na samostojni poti

Sara Bürmen

Stažiranje v Družinskem centru mir se je v mojem srcu zasidralo kot prav posebno, nepozabno obdobje. Ti meseci so mi prinesli ogromno priložnosti in spoznanj. Tako strokovnih, kot tudi osebnih. Ob superviziji, mentorstvu in povezovanju z ekipo terapevtk sem gradila ter krepila svoje znanje. Hkrati so se mi porajala vedno nova in nova vprašanja. Kar je tudi prav. Terapija je živ, ustvarjalen proces.

V okviru stažiranja sem se spoznala tako s sovodenjem skupine, kot tudi z delom z različnimi klienti. Prav vsaka terapija in vsak klient so me nečesa naučili. Počaščena sem, da sem del njihovih življenjskih zgodb prehodila z njimi. Hvaležna sem, da sem prav prek stažiranja spoznala, da je terapevtska pot moje poslanstvo.

Naučila sem se, da je moč v povezanosti in spodbudi drug drugega, zato sem neskončno hvaležna ekipi sodelavk in učenju iz njihovih izkušenj. Težko je vsa občutja in misli strniti v kratek zapis, a če bi uporabila eno besedo, bi to bilo – prelomnica življenja. Po stažiranju sem se odločila za samostojno terapevtsko pot. Ustanovila sem Sprejetost, društvo za individualno, partnersko in družinsko terapijo, ki deluje v Mariboru. V okviru društva delam terapije in pišem psiho-edukativne članke. Najdete me na spletni strani Sprejetost in na Facebooku, kmalu pa bom pričela tudi s svojim Youtube kanalom.

 

Katja Maksić

V terapevtskem procesu ne raste samo klient, temveč ob njem tudi terapevt. Prav tako je vsak proces nova izkušnja. Izkušnja s katero sem osebno rastla. Ob tem bi se želela zahvaliti Družinskemu centru mir, za priložnost stažiranja. Za vso strokovno znanje in usmeritve. Za sodelovanje in iskrenost. Predvsem pa za srčnost. Hvala vam. Sedaj terapevtsko pot nadaljujem samostojno. Ustanovila sem Pot poguma, po kateri stopam skupaj z vami. Še naprej izvajam terapije za posameznike, pare in družine, vodim podporne skupine, izvajam delavnice ter predavanja različnih tematik. ZA VAS v Mariboru in Velenju. Dobrodošli.

Tagged on:
Call Now Button