Izkušnje

Terapevtski proces? Znat iskat sebe, bolje rečeno, najti pot do iskanja sebe. Vzpostaviti stik s sabo, prisluhniti sebi in odpreti oči. Spoznati kaj sploh je odnos, najprej do sebe in nato še do ostalih bližnjih ob katerih rastem in tistih malo manj blizu, ki pač so. Na kratko, zaživeti v prelepo življenje, ki je polno užitkov, katerih z zaprtimi očkami ne vidiš!
———————
Ko si priznaš težavo, stisko in bolečino, ni več zanikanja. Ko ni več zanikanja, boš vedno pogosteje slišal notranji glas, ki te bo nagovarjal: “pojdi, naredi, odloči se, ukrepaj, dovolj je …”.  Takrat pojdi, čeprav je težko, in zlasti zato. Bolj kot je težko, bolj je pomembno. Odločil si se za spremembe v svojem življenju. Od tu dalje pa zagotovo potrebuješ nekoga, ki ti bo pomagal, ki te bo poslušal in razumel, te podpiral v tvojih prizadevanjih in te naučil, kako premagovati ovire, ki ti jemljejo zadnje atome življenske energije. Potrebuješ MIR. Čeprav ne more nihče namesto tebe opraviti trdega dela, napreduješ z majhnimi koraki, pa od tu dalje veš, da gredo tvoja prizadevanja v pravo smer in nikoli več nazaj.

———————

Z možem sodiva v povprečno mlado slovensko družino, z dvema malima otrokoma, solidno zaposlitvijo, skratka na zunaj skorajda idealno življenje. Pa vendarle, sama sem pred časom naletela na težko preizkušnjo v življenju, ki bi bila morda za nekoga drugega, popolnoma nepomembna, sama pa sem se z njo le s težavo soočala. Nenazadnje, ko sem se zbala, da moje težave vplivajo že na družino, predvsem na moj odnos do otrok in moža, sem se obrnila na družinski terapevtski center MiR kjer sem spoznala s. Polonco. Njena pomoč nama je z možem pomagala razumeti problem in se soočati s težavo, hkrati pa nama je vlivala energijo in moč za vsak naslednji dan. Terapije so postajale del najinega vsakdana, vendar kasneje ne več v smislu reševanja težav, temveč poglabljanja, ozaveščanja našega življenja. Tem srečanjem se je pridružil tudi moj mož in tako sva skupaj našla način kako poglabljati odnos, razumevati, ozaveščati vzorce naših staršev in tako doma ustvarjati ljubeč prostor za naju ter oblikovati dobre temelje kar se tiče vzgoje najinih otrok. Predvsem nama terapija pomaga reševati težave sproti, saj ravno zaradi načina terapije in zasebnosti, omogoča popolno zaupanje, odprtost in odkritost.

———————

Kot zakonski par, ki se je znašel v krizi partnerskih odnosov, sva zelo navdušena nad terapevtskimi sestanki s katerimi prideva do novih spoznanj. Ti novi pogledi nama omogočajo bolj kvalitetno in harmonično vsakdanje življenje. Po vsakokratnih sestankih odhajava bogatejša v razumevanjunajinega odnosa. Hvaležna sva za to pomoč in jo z  veseljem sprejemava.

Call Now Button