Koncert kvarteta Feguš

25. maja 2024 smo v samostanski cerkvi v Mariboru s koncertom kvarteta Feguš vstopili v pripravo na 20-letnico Družinskega centra mir.

Tako smo pozdravili poslušalce in glasbenike: “V Družinskem centru mir smo vas povabili na koncert kvarteta Feguš, da bi z lepoto glasbe vstopili v leto priprave na 20-letnico delovanja. Na tak način želimo poudariti velik pomen lepote mirnih in harmoničnih odnosov v naših družinah in odnosih.

Poslanstvo Družinskega centra mir je prinašati mir v medsebojne odnose in različne življenjske situacije naših uporabnikov, do katerih pristopamo odgovorno, strokovno in s sočutjem. To nas umešča v stoletno duhovno dediščino sv. Frančiška Asiškega, ki je pristopil k bližnjim ne glede na njihovo vero, narodnost in  kulturo.

Za uresničevanje tega poslanstva si zares srčno prizadevamo sodelavke Družinskega centra in tudi vsi, ki nas pri tem podpirate. Ni vas malo in hvaležne smo vam za to.

Koncert je v cerkvi, katere temeljni kamen je bil postavljen pred 139 leti. Poslanstvo zavoda šolskih sester, ki je deloval do II. svetovne vojne, je bilo najprej predvsem skrb za revne otroke, kasneje je bilo še več poudarka na šolstvu in vzgoji. Takrat so bile stiske družin drugačne, danes so morda nekoliko bolj skrite, a prav nič manjše. Zavzetost za biti blizu osebam v stiski ostaja enaka, kot je bila pred desetletji, in en del tega, ob drugih dejavnostih, uresničuje Družinski center mir.

Terapevtsko pomoč nuditi tudi tistim, ki si tega zaradi finančnih razlogov ne morejo privoščiti. Zato izvajamo dva socialnovarstvena programa. V ta namen zbiramo donacije, ki jih potrebujemo, da lahko te programe izvajamo. Za lažjo predstavo – v letošnjem letu je ta znesek 10.000 evrov.

Hvala vam za vsak dar, majhen ali velik. Po koncertu boste lahko svoje darove oddali v za to pripravljeno košarico. Donacijo nam lahko tudi nakažete.

Kdo so glasbeniki, ki bodo obogatili nocojšnji večer? Godalni kvartet Feguš so štirje bratje: violinista  Filip in Simon Peter Feguš, violist Andrej Feguš in violončelist Jernej Feguš. Prvič so javno nastopili leta 1992 in v tej zasedbi delujejo že 30 let. V teh letih so nanizali številne nastope, izobraževanja pa tudi nagrade. Njihove pripravljenost, da izvedejo ta koncert nas je izredno razveselila in zdaj že komaj čakamo, da se prepustimo poslušanju.”

Program koncerta in predstavitev kvarteta Feguš

Koncert so podprli z donacijami Turistična kmetija Plesnik Rotovnik, cvetličarna Valerija Grubelnik in sadjarstvo Vogrin.

Posebna zahvala gre vsem, ki ste nam nakazali donacije, in vabimo tudi druge, da nas podprete.

Sodelavke Družinskega centra mir

avtor fotografij: Slavko Rajh

Call Now Button